Ledig dag på stan

Idag har jag varit stand by men blev aldrig utkallad så det blev en ledig dag för mig. Dock klev jag upp 8 imorse för att gå iväg på memira för min efterkontroll av ögonen, och allt såg bra ut :)
Sen åkte jag iväg på flyget iaf för att vi hade basmöte som pågick i 2,5 h så helt ledig blev jag inte.

Sen blev det en sväng på stan med Elin och vi var och hörde oss för om gymkort på Golds också fikade vi på Wedan och kollade runt lite i affärer.

Nu är jag hemma med Sebastian och vi tvättar det sista inför Marocko :D eventuellt om vi orkar så ska vi slipa lite inne i sovrummet eftersom det ska tapetseras när vi är borta.

Har också gjort en önskelista över saker som jag vill ha på Make Up Store :D



Drömmer mig bort

Sitter här hemma själv i lägenheten ikväll och roar mig med att titta på lägenheter och hus på hemnet. Sebastian är nämligen och jobbar. Livsfarligt att sitta och kika på hemnet för skojskull ju, hittade ett underbart hus på Frösön som jag vill flytta till, 2,9 miljoner får man betala för det... Det var sådär perfekt gammalt/nytt.. Får bli att harva på i lägenhet ett par år till, känns inte aktuellt att skotta snö, klippa gräs, måla om, sköta om huset och allt möjligt annat man måste tänka på när man är husägare..

Förövrigt så skulle jag tippa på att vi sitter på en av de finare lägenheterna i Östersund iaf så jag ska inte klaga :) trivs sjukt bra här. Imorrn ska vi spackla i sovrummet så att Sebastians mamma och pappa kan tapetsera om när vi är i Marocko.

Fredag

Blev utringd på ledig dag igår så jag fick flyga ner till Stockholm en sväng igår kväll och tjäna lite extra pengar/ledighet. Premiär körde plattången också, och jag tror att den är bra :D är ju själv inte så grym på att hantera den men med lite övning så ska jag nog också nångång va fin i håret.. Känns just nu som att det är mest fel på min hårfärg, är sjukt sugen på att ljusa upp det igen. Men jag väntar till efter Marocko och hoppas på att det blir lite ljusare där..

Har kollat en massa på vädret nu över agadir och det ska bli dyngregn där nu till veckan, förhoppningsvis hinner ovädret dra över så att det blir fint när vi kommer men som det ser ut nu så blir det dåligt de första dagarna. Tror jag ska packa med mej ett paraply så vi kan gå ut iaf, ingen har väl dött av lite regn?! :)

Här kommer lite mer naglar :)



Lite shopping

Efter jobbet idag så tog jag en välbehövlig powernap på närmare 2 timmar, sååå jäkla skönt! tycker att man är värd det när man kliver upp 4 på morgonen :) sen blev det en sväng på stan, lillänge och ICA maxi.

Köpte den rosa samsonite resväskan idag :D Wiiiiihooo vad kul! Blev även lite annat smått och gott...


Lite förberedelse-produkter inför marocko.. blir till att scrubba och smörja kroppen. Men även vaxning står på schemat.. och cleansingwipes tar jag med istället för massa rengöringsprodukter.

Köpte även en plattång som jag hoppas håller måttet. Dock har jag kanske provat plattång 3 gånger i mitt liv så jag har inte så höga förväntningar, skulle tippa på att det är mig det är fel på och inte plattången om det skiter sig.. Hade tänkt få lite sådär lagom "invikt" hår :)

Hårbekymmer

Klippte ju håret runt jul och klippte även upp det en hel del. Blev ju skitsnyggt när jag satt där hos frisören och hon föna och kamma, men fan det ser ju förjävligt ut när jag ska försöka få till något, mitt hår är ju så spikrakt som det bara kan bli. Nu har jag rådfrågat min personal hairdresser aka Elin om råd :) Hon tyckte att jag skulle köpa en plattång så att jag kan använda den och böja in håret och locka och lite sånt där.. Problemet är bara att jag är jättekass på allt som har med hår att göra och jag är inte ett dugg intresserad heller :( dock vill jag ju va fin i håret. Nu till mitt dilemma, hon rekommenderade GHD:s plattång för ca 2000 spänn, är det värt det för en nybörjare som jag? Nån som har tips på nått annat bra märke?


Måndag

Fick just vårt masterschema för alla värdinnor i Östersund för Februari månad. Och ja det börjar ju bra med semester iaf :D men sen är det back to work som gäller. Ska försöka klämma in lite Make Up Store pass i februari också om det är möjligt. Jobbar kväll hela resten av veckan, förutom på torsdag då är jag ledig. Så jag tar sovmorgon och poar på lite här hemma. Skulle ha masat mig ut på stan nått i veckan också (är ju sååå himla långt) haha, skulle tippa på 150m till torget..


Czarinna-visningen för Make Up Store

Längtar



Längtar efter sommar och sol! Detta foto togs i somras i vår sommarstuga när vi var ute en sväng med båten, riktigt härligt. Förhoppningsvis får vi fint väder när vi åker till Marocko och kan njuta av värme och ledighet. Och blir det inte bra väder, ja då får vi helt enkelt njuta av att bara ha varandra och vara på semester. Tror att det finns en hel del att se i Marocko också :)

Har iaf jobbat en tur ikväll men det var riktigt lugnt.. Nu är Sebastian och skjutsar hem Simon och sen blir det nog att vi bäddar ner oss i sängen och kramas :)

Slut på helg!

Söndag idag men jag har måndag för snart ska Sebastian skjutsa ut mig till flyget. Blir första gången jag flyger nu sen operationen, men det ska nog inte vara nått problem.. Blir ett middagsstopp nere i Stockholm i eftermiddag och sen drar jag hemöver och har myskväll :D

Hahaha Sebastian och hans lillebror Simon sitter och äter tonfisk på burk och drygar sig, de har LAN ihelgen i vår lgh :D

Lördag

Idag blev det sovmorgon och sen har vi varit så duktiga och tvättat 6 (!) maskiner idag. Snart ska jag göra kycklingfilé, kroketter, bea och sallad :)
Efter middagen åker vi ut på Frösön och hälsar på.. känns som söndag idag bara för att jag ska jobba imorrn och vi körde vår tvätt- och städdag idag istället.

Hittade lite olika roliga applikationer på Iphonen imorse som jag satt och lekte med så tänkte lägga upp lite sånna bilder.


To busy!

Var alldeles för upptagen igår för att hinna blogga. Var dock mycket effektiv känner jag. Klockan ringde 4:30 och då var det bara till att klä på sig och åka iväg till jobbet, 5:45 började jag checka in passagerare. Vid 11 hade vi möte med Unionen och enligt dom så finns det en hel del retroaktiv lön att kolla upp! Blev lunch med alla värdinnor innan jag åkte hem för att träffa sebastian och ta en powernap. Strax efter 16 gick jag och hälsade på Mia på jobbet och snackade skit för att sedan bege  mig iväg till Sir Winston med Johanna. Tog en cider där innan vi drog vidare till Make up Store på personalfest och middag. En riktigt lyckad dag helt enkelt där jag kände att jag hann med att klämma in både det ena och det andra :)



Bilder från Make Up Stores stora Czarinna visning som jag fick gå hösten 2009. Hoppas på ett lika häftigt arrangemang under 2011 :D

Recovery

Är det inte helt sjukt vad ögon läker snabbt? Trodde att ögat skulle vara helt blodsprängt efter operationen men det syns ju inte ens att de har gjort nått, och jag ser. Från att va så beroende av linser/glasögon till att bara vakna upp på morgonen och se allt runtomkring, utan att behöva tända lampan och sträcka sig efter glasögonen.

Längtar så sjuuuuukt mycket till denna första vecka är över. Längtar efter att få gnugga mig i ögonen, kunna pilla bort sömn och TVÄTTA mig i ansiktet och över ögonlocken. Är fruktansvärt frustrerande att hålla fingrarna borta. Vaknade nångång i natt av att jag slitit av mig mina ögonsköldsskydd och att jag började gnugga. Blev LIVRÄDD och ropade på Sebastian som genast kom och lugnade mig, droppade i antibiotika i ögonen och hjälpte mig att tejpa på sköldarna igen.

Jobbar på marken imorgon också så 5:45 börjar jag. Är riktigt skönt att börja så tidigt för man har ju hela dagen kvar när man slutar sen MEN man blir helt slut i kroppen och kan tyvärr inte hitta på så mycket sen. Speciellt när man börjar så tidigt flera dagar i rad.. Blir iaf ledig en dag (lördag) för sen blir det ut och flyga igen på söndag...

Laseroperationen!

Gjorde en ögonlaser operation igår för att korrigera min närsynthet. Blev rekommenderad metoden FS LASIK som ska vara den nyaste och modernaste varianten. Hade en tid kl 14, så jag var där strax innan och fick en lugnande tablett (stesolid), kände mig lite lagom lullig när jag la mig på britsen. Sen gick allt väldigt fort, gjorde inte alls ont i själva ögat under ingreppet men de tryckte med nånting på benet runt ögat vilket gjorde väldigt ont. Tog inte alls många sekunder per öga, var dock lite läskigt, speciellt när man såg när de vek undan själva linsen eller hornhinnan eller vad det var. Efter operationen fick jag sätta mig i ett vilorum och då började bedövningen släppa och FY F*N vad ont det gjorde. Det sved och rann ur ögonen och det var helt omöjligt att öppna dem. Som tur var kom Sebastian och hämtade mig så jag fick ta på mig mina solglasögon och sen blundandes bli ledd hela vägen hem till lägenheten. Var sjukt ljuskänslig så det var tvunget att va kolsvart i sovrummet. Har aldrig någonsin upplevt sån smärta och obehag någongång. Det var helt omöjligt att öppna ögonen och det sved och rann ur ögonen konstant i 4-5 timmar. Tvivlade på att jag aldrig mer någonsin skulle kunna se igen.

Sen vid 19 tiden kunde jag börja öppna ögonen lite men kunde bara titta neråt. Ju längre tiden gick desto mer kunde jag höja synen och sen tom gå ut i lägenheten och se mig runt och tända lampan. Kvällen avslutades med en omgång YATZY med Sebastian innan läggdags. Hade aldrig klarat mig utan honom igår, TACK hjärtat för allt stöd!

Klev upp 4:30 imorse för att åka iväg på flyget och det gick kanon. Såg och ser förjävlig ut med svullna ögonlock, glansiga ögon och osminkad. Men jag skötte mitt jobb iaf ;)

Kan inte fatta att det bara var 24 timmar sedan jag gjorde operationen och tyckte att livet var åt helvete och ville bara dö pga smärtan och paniken av att inte kunna öppna ögonen. Nu ser jag väldigt bra och störs inte av ljus, dock har jag inte knivskarp syn än pga att ögat fortfarande är lite svullet och läkningstiden inte är klar.

Hela kalaset har kostat mig 35 000:- och jag hoppas att detta är den sista ögonoperationen jag har gjort i mitt liv :)

Today´s the day

Förhoppningsvis så var det sista gången på många år som jag tog på mig mina glasögon imorse. Idag kl 14:00 ska jag nämligen lägga mig under laserstrålen och få mina ögon opererade. Efter operationen får Sebastian leda mig hem och sen ska jag blunda i 4 timmar. Inget smink, vatten eller hudkräm i ansiktet på 1 vecka.

Känner mig lite orolig för själv ingreppet, låter så himla läskigt när de förklarar hur de ska lägga ett snitt i ögat och sen vika upp linsen manuellt för att sen "bränna" bort synfelet. Kunde tydligen lukta bränt hår under operationen och det var fullt normalt..

Wish me goodluck! Berättar mer efter operationen..


ICA Maxi

Vågar inte ens berätta när vi klev upp idag.. Men är det helg så är det ;) Har iaf precis varit på ICA Maxi och handlat som de flesta andra söndagarna. Förutom godis och pizza och sånt som alltid slinker ner i vagnen (trots att vi tänkte bli lite nyttiga) så fick jag med mig en present till mig själv :D
Kolla bara!



Haha tänk att man kan bli så glad över en papperskorg, eller ja egentligen spelar ju inte papperskorgen så stor roll för jag behövde den inte riktigt men just att den är rosa gör den ju så himla fin :D haha kommer föralltid att älska rosa, den färgen liksom förgyller och sätter guldkant på allt! Tur att jag har en förstående sambo!


Godmorgon

Ja eller godförmiddag :) jag ligger i sängen med min lilla dator och läser bloggar och lyssnar på musik och mitt hjärta ligger här bredvid och sussar och sover <3 Jag ska nog snart få liv i honom. Idag är det söndag och det betyder MYS-söndag. Idag är en sån dag på veckan då vi tar extra lång sovmorgon, kanske går en sväng på stan eller åker upp på lillänge. Åker och handlar på ICA maxi, ev tvättar och plockar ihop här hemma och åker ut på Frösön och hälsar på.

Idag ska jag provpacka i mammas svarta samsonite resväska och se om jag ska ta den storleken eller om jag kanske måste köpa en större :)


Lördagkväll

Var riktigt lugnt på stan både igårkväll, idag och ikväll.. vet inte om folk har slut på pengar eller vad det är frågan om. Har sällskapat med Niklas E ikväll medan Sebastian jobbat. Vi har cruisat runt hela Östersundsområdet och spanat på snygga villor. Längtar efter att flytta till ett hus samtidigt som det är jäkligt skönt med lägenhet, behöver inte tänka på så mycket då..

Ska bli skönt med 1 ledig dag tillsammans med Sebastian imorrn, det är inte så ofta det händer.. Lär bli en rejäl sovmorgon och sen kanske en sväng på stan och ut på Frösön. Måste köpa en riktig resväska också inför Marocko-resan, hade tänkt mig en rosa Samsonite.



Har redan börjat förbereda och har "packat" ner saker i en byrålåda som vi ska ha med. Allt från solglasögon och extra handduk till mediciner och värmeljus. Lite mys ska vi allt ha på balkongen :) Ser framemot att få använda min nya rosa/svarta Peak Performance bikini som jag bla fick i julklapp av Sebastian.


Make Up Store

Har precis varit och hälsat på Sebastian på Cuprum så nu ska jag sova. Var riktigt lugnt ute ikväll och han jobbar bara till 1 så jag behöver inte vänta så länge :) Ska upp och jobba på Make up store imorgon mellan 10:30-15 så kom in och handla lite nytt och fräscht smink imorgon vettja!


Kontakta mig om ni vill få era naglar fixade ;)

Off to work!

Har bara legat i sängen heeela dagen. Var tvungen att kliva upp och duscha nu för snart ska jag iväg och jobba. Inte så roligt att jobba en fredagkväll men har ju varit lite ledig nu 2 dagar så det gör egentligen ingenting. Sebastian ska vakta ikväll så när jag har slutat jobbet går jag nog dit och hälsar på han en sväng om jag orkar. Alla andra ska ju till Häggenås på dans ikväll..

Färgade förresten ögonfransarna och brynen igår och fick dem plockade. Allt detta lagom till min ögonoperation och Marocko-resa. Berättar mer om operationen i ett senare inlägg :)

DMND

Kolla vilka coola drinkar vi beställde på SOLO ikväll!
Rasmus som gick i min gymnasieklass har startat ett eget företag och säljer dessa DMND (Diamond) klockor. Ikväll hade de releasefest på SOLO och hade dessa Limited Edition drinkarna.















Smoothie

Jag och Sebastian ska ju så stort börja träna och därmed även äta nyttigt. HAHA, vi som lever på pizza, godis, läsk, Mc Donalds osv MEN nu jäklar ska vi bli vältränade!

Har just gjort en smoothie med hallon, blåbär, banan, yoghurt och lite soyamjölk.



Verkar bli en sväng på SOLO ikväll :)

Picnik


Nytt År - Ny Blogg

Tänkte att det var dags för mig att skapa en ny blogg och börja skriva lite om vad som händer i mitt liv. Höll på hur länge som helst igår kväll för att försöka få till nån snygg bloggdesign, vilket inte är det lättaste. Men nu får den se ut såhär ett tag iaf.

Igår gjorde jag och Sebastian ett rejält ryck här hemma och fixade det sista med sängborden (som vi målat och fixat själva) och även rensade ur både Sebastians och min garderob. Sebastians var lätt men MIN... får ångest av att sortera bort mina kläder. Även fast jag aldrig använder dom så är det så personligt, men nu är det gjort iaf.

Snart ska vi åka ut på Frösön och hälsa på Sebastians familj en sväng, sen får vi se om det blir hemmakväll, bio eller SOLO..



Den 28:de januari åker jag och Sebastian till Marocko :D

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0