Uppdatering

Nu har jag varit slarvig med bloggandet. Har även varit slarvig med att ta kort, kommer inte ihåg senast jag hade med kameran på nått vi gjorde. Inte bra!

Igår åkte vi till Patong efter en heldag på stranden. Var egentligen tänkt att vi skulle till Chalong och Tiger Muay Thai för att Sebastian skulle träna ett sista pass där innan hans MMA match imorgon. Som tur var så satt Sebastian vid datorn precis innan vi skulle åka och då skrev hans tränare att Sebastians motståndare hoppat av matchen i sista sekund så det blir inget. Sebastian blev såklart jätte less, sur, arg, förbannad, besviken, ja allt man kan bli efter att ha kolhydratladdat, tränat hårt, lagt ner tid, kraft och energi till matchen och motståndaren bara hoppar av. Istället kommer Sebastian satsa på en till Thaiboxningsmatch.

Idag har vi alla hyrt moppe, inkl mamma och pappa. Vi tog nämligen med dom för att visa runt lite vart vi tränar, bodde förut och Nai Harn Beach där vi varit tidigare osv.

Imorgon blir det morgonträning samma som imorse, efter det får vi ta det lite lugnt på stranden innan vi åker tillbaka och pappa ska gå en privatlektion med vår favorittränare Bee. Det blir spännande att se hur det ska gå :)

Bild från ikväll när jag tog Thaimassage. Måste ju ha provat på Thaimassage om man varit i Thailand och speciellt eftersom det är mitt yrke.


Besök

Nu har mamma, pappa och Simon kommit. Det hade varit en lång resa men allt hade gått bra. Något lyxigare flyg med Qatar än vi som åkte med SAS, aldrig mera SAS på långflygning säger jag. Mamma hade med sig massor av presenter, vi fick hur mycket godis som helst. Allt från lösviktsgodis till Marabou choklad, djungelvrål, fruxo, Haribo, polkagrisar osv. Hon hade även med sig hårdbröd, O'boy, soya mjölk, tidningar och massa andra saker :)

Alla gick iväg och åt middag på Two Chefs och sedan behövde pappa klippa sig. Nu har jag precis vaknat, killarna ska åka iväg på Sebastians MMA träning och jag följer med mamma och pappa till stranden, ska kolla om Andrea också vill sola och bada idag. Kan ni förstå att vi ibland kan va less på stranden? Det låter oförskämt att säga så men ibland känner vi bara att vi är less på att ligga på stranden och vill hellre göra nått annat. Haha! Ska försöka tänka tillbaka på det i vinter.


Varmt idag

Söndag idag och imorgon kommer mamma, pappa och Simon. Kan inte förstå att den dagen redan är här. Det ska bli riktigt roligt iaf. Rocky är numera på "läger" hemma hos Sebastians mamma och pappa på Frösön. Där får han leka av sig lite med de andra hundarna och kanske han kommer tillbaka till oss som en lite lydigare hund :D

Idag har vi varit på stranden hela dagen, riktigt varmt och bra väder så det var till att ligga under parasoll. Är så hemskt att se hundarna som håller på att svettas ihjäl i värmen. De kryper in under solsängarna för att få skugga. Vi gav en hund vatten idag i ett cyklop och han var så himla törstig. Vill bara ta hem hundarna och ta hand om dem i Sverige istället. De är verkligen supersnälla.


Lördag

Här händer det inte så mycket nytt. Dagarna bara flyger fram och nu är det bara 2 veckor kvar innan vi åker hem. Inte nog med det så kommer mamma, pappa och Sebastians lillebror hit på måndag :) det ska bli jätteroligt. Då ska vi visa dem vad vi har gjort under våra 6 veckor här. Idag blev det en kort sväng till Kata Noi Beach innan regnet kom och vi åkte hem. Sebastian åkte iväg för att träna och jag låg hemma och lyssnade på podcasts. Jag har fortfarande jätteont i foten och kan inte träna :(

Idag är det ju lördag och vi har myskväll med godis i sängen :) ska snart skypa med Sebastians mamma och pappa och sen blir det i vanlig ordning lite quizkamp och songpop innan läggdags! Glömde skriva att vi var på behandling ikväll också, jag tog fotmassage 1h :)


Nya

Mina nya custom made shorts :)


Ingen träning

Jag har överansträngt foten så jag hoppade över träningen idag. Ska käka lite antiinflammatoriska tabletter och hoppas på att det blir bra snart. Istället filmade jag när Sebastian tränade för att han ska kunna se va han kan förbättra. Efter det åkte vi till fightlab där vi beställt våra nya thaiboxningsshorts. Sebastians var färdiga så dom fick vi ta med hem. Mina får ni se imorgon :)


Tagen av polisen...

Ännu en dag med mulet väder. Vi bestämde oss helt enkelt för att åka moppe som vanligt när vi har lite för oss, och beställa våra nya shorts. Sebastian har även hunnit med ett MMA pass. Har iaf beställt ett varsitt par thaiboxningsshorts och Sebastian har lämnat in sina MMA shorts för tryck av hans namn. Vi har dessutom blivit tagen av polisen idag. Typiskt! Fick böta 500 baht för att inte Sebastian hade på sig sin hjälm. Sebastian tyckte dock att det var lätt värt drygt 100 spänn för att ha blivit tagen av polisen i Thailand. När vi åkte från polisstationen fick Sebastian ta min hjälm och jag åka utan, eftersom bara föraren behöver hjälm här i Thailand.... Än en gång kan vi konstatera att thailändare inte alltid har alla hästar hemma. Nu undrar ju såklart våra föräldrar varför vi åkte utan hjälm och då kan jag berätta för er att hjälmarna här är så dåliga att de inte skulle hjälpa ett dugg om man ramlade. De är trasiga, sitter löst, är för stora, konstig form, gamla, trasiga spännen, glider av, ja listan kan göras lång. Nu ska vi käka middag på Two Chefs (som vanligt).


Uppdatering

Igår vart det en riktigt bra dag på stranden faktiskt, till skillnad från idag. Mulet hela dagen så vi har tränat och kollat runt i shoppingstånd. Apropå det, fan vad förbannad jag blir på säljarna där. De är värre än säljarna i Turkiet. Jag har lust att skrika åt dom att hålla käften och sluta följa efter en vart man än går eller kommenterar vad man än tittar eller tar på. Jag blir fruktansvärt uppretad av det där beteendet, tror dom på allvar att om jag följer efter den här kunden hela vägen runt i butiken och säger shopping var 5:e sekund så kommer hon garanterat ta fram storplånboken och börja shoppaloss? Idioter är precis vad dom är! Nu har jag fått spy ut det också :) härligt! Annars då? Träningen går snigelsakta men säkert framåt, förutom en "skada" i foten. Brännan tänkte jag fortsätta jobba på imorgon och peppar peppar jag har inte varit sjuk nått mera :) nu ska vi bestämma oss hur designen på våra custom made thaishorts ska se ut. Tjingtjong!


Gårdagen

Åkte iväg till Jungceylon efter lunch igår. Hann med både shopping, bowling och god mat. Gick en snabbis efter Bangla Road i Patong också bara för att kika lite. Inget att rekommendera om man inte vill kolla på pingpong show eller köpa med sig hen hem.

Idag är det mulet men jag och Andrea ska gå till stranden och killarna ska försöka se UFC live på datorn.


Aaj!

Vaknade flera gånger inatt av att jag har så himla ont i kroppen. Man skulle kunna tro att jag har gått en thaiboxningsmatch på bangla stadion men jag har inte gjort nånting förutom att chilla och träna. Det borde ju vara den perfekta kombinationen för att må bra, men nej inte min kropp. Har ont i varenda liten kvadratcentimeter känns det som. Har jag blivit gammal? Känns som att kroppen borde palla lite mer vid 25 års ålder. Hmm! Har iaf tagit Thailändsk voltaren nu, 4ggr så stark som den hemma i Sverige. Snart kanske jag hoppar omkring här i rummet utan smärta :) hoppas verkligen på det iaf för idag ska vi ju åka till Jungceylon igen och ikväll ska vi ju dricka vin och äta gott där borta :) har ju bara druckit alkohol en endaste gång hittills på resan så ett glas vin eller två och lite god mat ikväll känns ändå helt okej!


Trött

Blev en halvdag på stranden idag. Skönt att sola lite men det är jävligt svettigt måste jag säga. Har legat inne på rummet nu och har tagit en powernap på 30 min innan vi ska bege oss iväg på träningen. Känns riktigt segt nu men det är väl bara att köra på?! Jag och träning har ju aldrig någonsin gått ihop särskilt bra.


Shopping

Blev lite shopping idag iaf. Sebastian hittade både shorts och tröja som han kan träna i och jag köpte en t-shirt. Vi åt god mat på Jungceylon idag så vi bestämde att vi ska åka dit på lördag och även dricka lite vin. Stället vi åt på tror jag hette Wine Connection och där fanns det massor av lagrade ostar, skinka/korv, oliver osv. så på lördag blir det finmiddag där. Till efterrätt ikväll åt jag banana and chocolate pancake. Gott men jävligt onyttigt, ångrar mig redan att jag satte i mig den där :/


Godmorgon!

Fint väder idag igen. Sebastian har åkt iväg på Lion för att meddela att han inte kan träna idag pga en sträckning i höften. Inte alla kul att bli skadad, vi alla har fått lite smågrejor mest hela tiden. Jag har sträckt insida lår och Jocke har problem med sitt knä. Det blir en tur till Jungceylon en snabbis idag istället för att köpa kompressionsshorts till Sebastian. Den använder man för att undvika fler skador och sen ska vi försöka hitta en rashguard också.


Muay Thai

Efter träningen idag så skyndade vi oss hem för att duscha och äta. Sedan åkte Sebastian och Jocke iväg till Patong och Bangla Stadion för att titta på Emma som ska fightas ikväll och även Jack Siam från Lion. Jag och Andrea stannade kvar hemma och spelade lite biljard och efter det gick vi på massage igen. Riktigt bra att sånt är så billigt här, jag ska ta så många behandlingar att jag är less när jag kommer hem :D Laddar upp 2 träningsbilder också :)

Bilder från Karon Beach..

Passar på att ladda upp lite bilder nu medan det funkar. Vi var ju en sväng till Karon Beach idag innan träningen och vi tror att vi vet vilket hotell Sebastians mamma och pappa bodde på när de var här i Thailand. Vi tog ju givetvis kort mot det hotellet så vi kunde visa :)

Äntligen!

Helt plötsligt så går det att ladda upp bilder :D wiiie! Passar på nu att ladda upp lite bilder från Sebastians match..

Onsdag

När Sebastians klocka ringde imorse var jag helt säker på att han skulle ut på sin morgonpromenad vid 7-8 tiden så jag försökte somna om men tänkte sen att jag kan ju hänga med om han inte ska gå mördarbacken. Kort därefter informerar Sebastian mig om att han är påväg till Lion och hans 11 träning. Hmm, sov ganska så gott inatt tydligen. Klev iaf upp och gick ner till stranden för att sedan åka till Karon Beach när Sebastian var tillbaka igen. Nu ligger vi på rummet och ska alldeles strax göra oss redo för att åka tillbaka på Lion. Sebastian ska köra mer MMA och jag ska boxas. Ikväll blir jag och Andrea kvar själv här medan killarna ska till Bangla för att kolla på lite thaiboxning. Vi kommer nog att roa oss med helkroppsmassage ikväll :)


Massage

Sebastian var nöjd med sitt första MMA pass på Lion, de ska egentligen inte köra igång förrän nästa vecka men han och Jocke fick lite förtur. Det blir ett pass även imorgon. Jag och Andrea låg på stranden och hade det bra istället för att träna idag :) blev middag på Two Chefs idag igen, mycket gott. Avslutade kvällen med en 1h fotmassage för 66:- livet är gött!


Tisdag

Igår var det väldigt växlande väder, sol, regn, mulet och så soligt :) man får anpassa aktiviteter efter väder. Vi låg iaf på stranden nån timme igår innan vi åkte iväg på träningen. Sebastian tog det ganska lugnt eftersom det var hans första pass efter matchen. Jag körde på som vanligt och var helt slut efteråt.
Blev svensk mat till middag igår, stuvade makaroner, köttbullar, gräddsås och lingonsylt, MUMS! Idag är det superfint väder men vi orkar inte ligga på stranden hela dagen så vi har varit ut en sväng med mopparna. Åkte till Chalong där Jens och Emma bor men de var inte hemma. Kollade runt lite i fightstorebutiker, Sebastian måste köpa lite nya kläder inför att han ska köra igång med MMA idag.

VIP-bio

Har varit på central festival hela dagen. Det är ett jättestort köpcentrum där det finns bio och massa annat. Shoppade lite underkläder på en supercool affär, suktade efter massa fina kläder i andra butiker också var vi på bio. Köpte VIP-biljetter så man fick snittar, fördrink, dricka, popcorn, soffa som man kunde luta bakåt så det var riktigt nice :)


Går inte..

Okej, vi har världens sämsta internet här så jag kan inte ladda upp fler bilder än dessa till er :( Uppladdning innan match:
Vinst:
Även jag har provat på lite mer:
Hoppas att gymmet snart lägger upp filmen och kanske några bilder för då kan jag länka :)

Dagen efter..

Idag kan man verkligen säga att det är dagen efter kvällen före.. Har ju lovat bilder och filmklipp från matchen igår men tyvärr är det inte upplagt på youtube än så kan inte länka, lovar att göra det så fort det blir klart! Att vi dessutom verkar ha jordens segaste internet här gör det ju inte enklare att ens kunna ladda upp en bild. Blev iaf en dag på stranden för oss idag, har varit superfint väder, varmt som vanligt! Blev pizza till middag och glass till efterrätt. Sebastian kunde äntligen unna sig något onyttigt att äta.

Ojojoj!

Nu jäklar har det hänt grejer! Från att jag låg döende natten mellan ons-tors till att Sebastian går och vinner sin första mer eller mindre oförberedda proffsmatch i thaiboxning!

För att ta det lite kort så åkte jag, Sebastian och Jocke till Lion igår för att träna. Efter halva passet kommer managern på gymmet och frågar Sebastian om han kan gå fight, ikväll! Det visade sig nämligen att australienaren med 25(!) proffsmatcher i bagaget hoppat av i sista sekund och de behövde en ersättare. Sebastian tackade ja, så på 1,5 h åkte vi moppe dryga milen, duschade, förberedde oss och åt middag. Kan säga att det var ett bombnedslag här i hotellrummet efter att vi i panik virvlat omkring här i jakt på grejer. Vi åkte iaf in till Patong och alla var vi jävligt nervösa. Som tur va så blev det en kort match, Sebastian knockade motståndaren redan i andra ronden. Så jävla grymt gjort! Ska ladda upp bilder och klipp senare under dagen så håll utkik :D


Jag lever..

Ja, tänk att man kan bli så glad och lättad av att vakna på morgonen och konstatera att man överlevt natten. Har aldrig någonsin i hela mitt liv mått så jävla dåligt som jag har gjort inatt. Har spytt som en gris och kravlat runt på golvet för att inte svimma. Jag är så jävla less på att jag blir dålig av allt jag äter, är verkligen hur försiktig som helst men det verkar ju inte hjälpa här i Thailand. Blev jävligt orolig när jag började spy blod också eftersom jag aldrig gjort det förut. Kan iaf konstatera att jag måste vara helt utrensad på allt som fanns i min kropp och jag lär väga några kilo mindre idag. Idag blir det att ligga i sängen och dricka vatten. Längtar efter att äta en frukost hemma vid köksbordet hos mamma och pappa nu!


Shopping!

Blev lite shopping på Jungceylon iaf. Jag fick äntligen tag på en ansiktskräm utan whitening effekt. Måste bara inflika att ALLT här är whitening. Deo, tvål, ansiktsrengöring, krämer, serum, you name it. Inte lätt för oss icke asiater att hitta nått att köpa. Blev iaf en ansiktskräm från Loreal tillslut, man får ta det som finns helt enkelt. Köpte även lite rengöringsprodukter och en extra sport BH som jag kan ha när man antingen tränar eller håller på att svettas ihjäl :) tog även en prislista för lite behandlingar och sånt, blir någon ansiktsbehandling där senare i veckan. Skulle även vilja göra permanent hårborttagning, kostar bara 330 SEK/gång, men jag hinner bara 1 innan jag kommer hem så det känns ju lite värdelöst.

Är hemma på hotellet nu iaf, Jocke och Andrea bör komma vilken sekund som helst :) i väntan på dem så tog jag och fikade lite. Iced latte (mums) och kakor :) hihi! Får träna bort det imorgon!


Ny dag nya tag!

Blev en morgonpromenad på 35 min imorse iaf. Hade tur för det kom en regnskur precis innan vi skulle gå men den var över på knappt 10 min. Nu är det strålande sol ute och jag har ingen lust alls att steka i värmen. Vi har bestämt oss för att åka lite moppe ist. Vi drar till Patong, kollar in hur stranden där ser ut för ev framtida besök och efter det åker vi till Jungceylon :) ni vet köpcentret som vi var på förut. Där finns alla butiker man nånsin kan tänka sig!


Tisdag!

Svårt att hålla reda på dagar när man är på semester men tisdag ska det vara idag. Det har varit kanonväder idag och jag är rödare än en tomat. Slarvade med solskyddsfaktorn idag, tänkte att huden vant sig lite nu men tydligen inte...

Efter stranden köpte vi "utrustning" till mig för thaiboxning och jag körde mitt andra pass hittills i mitt liv :) riktigt roligt! Ska försöka köra 3 pass per vecka nu.

Blev middag på Two Chefs igen, kunde inte låta bli. Sjukt less på thaimat så vi unnar oss lite dyrare och godare mat!


Apor

Måste bara lägga in den här söta bilden. Den är från när vi besökte Railey Beach.
Ska snart skriva om hur vår dag har varit :)

En helt vanlig måndag..

Blev middag på Two Chefs som ligger bredvid vårt hotell, det svenska stället vi åt på innan vi åkte till Koh Samui. Sjukt god mat, åt pepparstekt kycklingfilé med potatisgratäng (samma som sist). Efter middan gick vi en snabbis i lite butiker innan vi tog varsin massage. Köpte med oss en kräm hem som är bra mot ledvärk och inflammationer, Sebastian har ju så ont i sina benhinnor. Jag köpte med en såndär träpinne som man använder vid "reflexologi" på fötterna. Det sjuka är att när vi kommer och provar denna så verkar det ju verkligen funka. De enda ställena jag hade ont på enligt pinnen var "halsen", "magen" och "bisköldkörteln". Och det är precis de ställena jag har problem med, hur sjukt är inte det?


Beach-Inn

Nu är vi tillbaka i Kata Beach igen och har checkat in på vårt tidigare boende Beach-Inn. Känner mig som hemma och det är tryggt ;) enda nackdelen är att deras aircondition gick sönder förra veckan när det blev strömavbrott så nu har vi 2 fläktar i väntan på att få byta rum. Just nu känns det helt okej men vi får väl se hur vi överlever natten. Sebastian satte sig på moppen direkt och åkte iväg för att träna på sitt favoritgym Lion Muay Thai som han ska gå match för och jag har lämnat in tvätt och varit och handlat. Så fort han kommer hem blir det dusch och sen går vi ut och äter :)

Nu åker vi igen!

Igår tänkte vi åka ut till Poda Island över dagen men vi blev så sen så vi tyckte att det var för mycket pengar för så kort stund. Ist tog vi en taxi till grannstranden Nopparath Beach. Den var bättre än Ao nang Beach men inte alls särskilt bra så vi beslutade oss för att åka hem till poolen istället. Tror förövrigt att gårdagen var den varmaste dagen hittills, man var tvungen att bada för att inte stekas ihjäl.

Jag och Sebastian har även bestämt oss för att åka tillbaka till Phuket idag så vid 15 tiden, alltså ca 10 för er så kommer vi förhoppningsvis vara tillbaka vid Kata Beach. Ska checka in på Beach Inn där vi bodde sist som är det absolut bästa boendet hittills när det kommer till finast och fräschast rum. Synd bara att det inte finns pool, men det är endast 50m till stranden därifrån :)


RSS 2.0