Railey Beach

Här kommer bilder som jag lovat :)

Godmorgon!

Igår tog vi en longtailbåt ut till Raileybeach. Där var det verkligen hur fint som helst. Har väntat på den paradisstranden sen vi kom till Thailand. Skulle gärna åka dit varje dag men det var både dyrt med båt och mat där så vi ska försöka hitta en annan strand att åka till också. Skriver från mobilen nu och alla foton finns på datorn så jag ska försöka lägga upp bilder senare under dagen. På kvällen gick vi och åt på en italiensk restaurang som min privata reseledare Lisette tipsat mig om! Det var riktigt god mat så tack för det :) tyvärr så blev jag dålig sen så jag gick hem och kröp ner under täcket och ville bara somna. Idag mår jag bättre så vi får se vad vi ska göra idag!


Framme!

Nu är vi äntligen framme i Krabi, Ao Nang. Har checkat in på Haleeva (?) efter att ha åkt båt och buss heeela dagen lång. Så skönt att äntligen va på ett fräscht hotellrum. Jag njuter just nu! Var så jävla ledsen igår över det som hände på Koh Tao så jag ville bara åka därifrån och aldrig mer sätta min fot på den ön :( jag hoppas på bra väder imorgon så vi kan sola. Börjar bli riktigt blek igen. Ligger i sängen på hotellrummet nu och kollar internet och ska lyssna på lite podcasts innan jag somnar, Sebastian drog iväg och kolla på Thaiboxning :)


Hej då!

Igår skrev jag att jag var lite besviken på Koh Tao. Idag skriver jag att jag hatar Koh Tao. Sätt aldrig er fot på den här pissön! Förutom att hotellet vi bott på är skit så blåste moppeuthyraren oss på 7500baht igår och betedde sig som en jävla idiot. Finns mycket mer negativt att skriva om vår vistelse här men det besparar jag er från! Vi bokade första bästa båt "hem" igen.. Nu åker vi till Krabi och Ao nang innan vi är tillbaka i Phuket igen!


Glömde bort..

Glömde bort att skriva att det blev strömavbrott igår kväll när vi var på pedikyr. Anledningen att vi hamnade där inne från första början var världens skyfall från himlen med åska. Vi tog helt enkelt skydd på ett massageställe. Killarna tog thaimassage och jag och Andrea fixade fötterna. Mitt under behandlingen blir det helt strömlöst och kolsvart i salongen. Slutade med att vi fick använda mobilerna som ficklampor för att de skulle kunna måla Andreas tånaglar.


Koh Tao!

Tog båten till Koh Tao imorse och jäklar vad båten svajade. Mamma hade grinat hela resan kan jag lova. Hyrde moppar så fort vi kom fram för att åka och kika runt lite på den här lilla ön. Branta uppförs- och nerförsbackar som jag aldrig skulle vilja köra upp eller ner för så det är tur jag har Sebastian även fast jag sitter och skriker där bak.

Är tyvärr lite besviken på det här stället än så länge. Det verkar vara ganska dyrt och de stränderna vi sett idag har det legat fiskebåtar vid alla och det är ju inte så kul att bada bland.

Förresten, måste bara fråga vad det är med Thailändare och sova på jobbet? Vet inte om de jobbar dygnet runt eller inte men en mycket vanlig syn när man går in nånstans är att nån ligger och sover. Samma här i hotellets reception. Hur fan skulle det se ut i Sverige? Kanske ska prova att ta en powernap på kassadesken nästa gång jag jobbar.


Fotmassage!

Åh jag har det ganska bra nu!


Mot Koh Tao!

Bytte hotell idag för det var tänkt att vi skulle vara kvar här på Koh Samui ett tag till och träna men så visade det sig att Sebastian måste vila några dagar för att hans äckliga sår på foten ska läka samt att benhinnorna måste få vila. Vi bestämde oss därför lite hastigt för att boka resa till Koh Tao imorrnbitti. Så ca 6:15 imorrn blir vi upphämtade vid hotellet och då blir det taxi och båt till Koh Tao som tydligen ska vara en jättefin ö. Hoppas verkligen på det! :)

Bildbomb!

Nu sitter jag nere i hotellreceptionen och tänkte ladda upp lite bilder från de senaste dagarna. Många ggr under tiden här i Thailand har jag sagt att "jag har aldrig svettats såhär mycket i hela mitt liv". Första gången var när jag tränade Yoga i ett 40 graders uppvärmt rum, andra gången när vi så stort skulle vandra till ett 80m högt vattenfall (som vi aldrig hittade) som ni ser på första bilden. Och sista gången var när jag tränade thaiboxning i 2 timmar. Har hyrt moppe och åkt runt lite här på Koh Samui, har bla letat upp lite andra stränder än Lamai Beach . Har även varit och fiskat i en sötvattensjö som ni kan se på de nedersta bilderna. Fiskarna som vi lyckades få upp vägde mellan ca 15kg (pirayan på första bilden) till 30-40kg (cat fish och carp).
Imorgon flyttar vi till ett annat boende närmare Muay Thai gymmet, så slipper vi hyra moppe varje dag. Ska försöka mig på nått fler pass där innan vi åker vidare. Kan meddela att jag har träningsvärk i varenda liten muskel på min lilla otränade kropp.

Dagarna som varit

Har varit utan internet några dagar på rummet nu så har inte bloggat. Ska lägga upp lite bilder senare på vad vi har gjort de senaste dagarna. Vi har bl.a. åkt runt på lite olika stränder, jag har tränat mitt första thaiboxningspass, vi har träffat en liten apa och nu är vi och fiskar. Bor kvar på samma hotell vid Lamai Beach men planerar att flytta snart.


Chaweng Beach!

Oj vad fint väder det blev idag. Tror faktiskt att det aldrig har varit såhär fint väder sen vi kom hit. Givetvis stekhett så att ligga på stranden hela dagen var uteslutet. Jag och Sebastian bestämde oss iaf för att hyra moppe och åkte iväg till Chaweng Beach för att se hur det var där. Var bl.a. dit och solade 45min innan vi åkte vidare i stekheta värmen. Har sedan jag blev dålig i magen väldigt svårt för att äta och något jag varit sugen på länge är en riktigt bra greksallad. Trodde aldrig jag skulle få tag på det här i Thailand men idag var den snudd på perfekt :) gott! Var även en sväng och tog lite kort på några elefanter och skulle se ett 80m vattenfall. Gick och gick och gick tills jag trodde jag skulle flyta iväg av mina egna svettningar men väl där framme var det en liten stril vatten längs bergsväggen, inte värt!

Har nu tagit en powernap eftersom jag varit vaken sen 6 imorse. Sebastian är och tränar men är snart hemma igen. Då blir det middag, får se om vi går på svenska restaurangen Eriks bar igen eller inte. Han är förövrigt ett riktigt original som på bred stockholmska och en konstig utdragning på uttalet vet och kan allt här, att han dessutom har ticks som innebär att knacka i bordet och knipa ihop ena ögat gör inte saken mindre komisk.


Godmorgon!

Sebastian ställde klockan på strax efter 6 och är nu på morgonträningen på Lamai Muay Thai. Vi får se om vi stannar kvar här eller inte då killarna var väldigt besvikna på träningen igårkväll. Det kändes som ett bootcamp för turister istället för riktigt bra Thaiboxning för de som vill satsa.

Ligger just nu kvar själv på rummet och funderar på hur allt ska lösa sig i vinter. Vi både har ju fått jobb i Åre men har ju inget boende. Hade bestämt oss för att köpa en lgh men då visade det sig att den var uthyrd 5v i vinter. Själv fattar jag inte hur man kan ha en lgh ute på hemnet som man har hyrt ut 5v?!

Hoppas på hyfsat väder idag (inte strålande sol för då dör jag) så man kan vara ute. Än så länge så ser det lovande ut :)


Koh Samui!

Efter en 12h lång resa som kom vi äntligen fram till Koh Samui. Bytet såg ut såhär: mini buss- stor buss- pick up- buss- båt- taxi.. Det roliga när vi åkte pick upen var att han lastade upp killarna med väskor på flaket och vi tjejer satt inne i bilen. Då säger han "1 hour, 50 km to the pier", jag och Andrea tittade på varandra, skrattade och gjorde teckenspråk till killarna på flaket att de skulle sitta där i 5mil och skumpa runt i strålande sol.. Som tur va skjutsade han oss till en busstation där vi fick vidare transport. Allt som allt gick det bra och vi tog oss till hotellet som vi bokat en natt på. Har bytt hotell nu så vi har tillgång till pool, skönt i den stekande värmen!


Imorgon bär det av..

Blev middag ikväll på ett svenskt ställe precis bredvid hotellet som heter TwoChefs. Det var det godaste jag ätit på 2 veckor kan jag säga. Äntligen säger jag bara! Ska inte klaga på det Thailändska köket men jag har aldrig varit så förtjust i sån mat och 2-3 ggr per dag i drygt 1 vecka är lite väl. Jag och Andrea var ju på massage ikväll också, tog en dyrare variant idag 110:- för 60 min och helveeete (ursäkta) vad jag blev tillknycklad. Trodde dessutom jag skulle komma ut med tuperat hår och två hjärnhalvor innan huvudmassagen var över. Har iaf packat ihop alla våra saker nu för imorrn, 6:20 hämtar en taxi oss som ska ta oss mot Koh Samui :)

(försökte än en gång ladda upp en bild via mobilen men det går inte, ni får hålla ut tills vi får bra internet)


Kata Beach!

Blev en dag på stranden idag också.. Livet är bra hårt :) har läst massor igår och idag för att få mindre packning till Koh Samui imorgon. Nu ska jag och Andrea gå iväg på massage medan killarna har dragit till Lion Muay Thai :)


Dags för middag!

Nu är Sebastian hemma från träningen och vi ska iväg och käka på Buffalo Steak House igen. Kanske blir en carbonara även denna gång. Förresten så tjatar tränarna på att Sebastian ska gå match nu, svårt att förklara för dem att vi ska dra till Koh Samui och va där ett tag innan han kommer tillbaka och kan fightas på Bangla. Jag gillar inte tanken på att Sebastian ska gå match här i Thailand men det är ju det han kom hit för att göra så det är ju roligt att det går så bra!

Jungceylon

Här kommer lite bilder från när vi var på köpcentret häromdagen :)






En dag på stranden..

Har försökt ladda upp bilder från appen men det ä tydligen omöjligt idag.. provar om det går bättre från datorn :) vi alla mår mycket bättre idag men inte helt 100, men det blir nog bra snart!

Måste bara berätta att Sebastian och Jocke köpte cyklop idag så de kunde snorkla vid klipporna. När de kom tillbaka berättade Jocke att han aldrig hört Sebastian skrika så högt som en tjej förut. Då visade det sig att Sebastian fått en manet rakt över cyklopet och ansiktet :D som tur va så var det en ofarlig manet..

Äntligen sol!

Mådde så jäkla dåligt igår, lyckades pallra oss iväg för att äta lite sallad iaf. Dock låg Jocke kvar hemma i 39 graders feber efter 4 Alvedon :/ efter middan fick jag sån jävulsk magknip så det var bara att kura ihop sig i sängen och försöka somna. Vaknar upp idag och magknipen är borta men mår fortfarande inte så bra, dock är det riktigt fint väder ute så nu tar jag min ryggsäck och lägger mig på stranden ist!


Åh nej!

Satt häromdagen och pratade om hur nöjd vi var över att ingen blivit dålig i magen än trots att vi varit här 1 vecka och ätit mat på alla möjliga olika ställen.. Det skulle vi aldrig ha sagt! Alla förutom Sebastian mår skit bokstavligt talat. Värst är det nog för Jocke, han har ev feber också.. Vi planerar ju att åka till Koh Samui imorgon men vi får se om det blir av nu, inte så roligt att sitta på en buss och båt i flera timmar utan toalett.. Lägger iaf upp en bild från igår när killarna var på skjutbana i Jungceylon. Jag och Andrea filmade och tog kort och var livrädda. Önskar jag kunde lägga upp filmen på när dom skjuter men det går inte..


Patong!


Söndag!

Idag har det var jättefint väder, började dagen på stranden och avslutade på grabbarna grus i Patong :D killarna har varit på Thaiboxning och jag och Andrea har roat oss med manikyr, pedikyr och lite drinkar :) bra dag helt enkelt.. Kan iaf konstatera att Patong är livat, vare sig det är hög eller lågsäsong..


Lördag..

Ikväll har vi varit och ätit på en mexikansk restaurang med Jens och Emma (Andrea och Jocke såklart också). Började spöregna PRECIS när vi satte oss på mopparna och skulle dra iväg.. Som tur är så regnar det bara 5-10 min här innan det är uppehåll igen så vi klarade oss från regnet resten av kvällen. Var iaf väldigt kul att få äta nån annanstans och nått annat en kväll, och riktigt kul att åka lite moppe genom Thailandskvällen :)


Fighting!

Sebastian har redan blivit erbjuden att gå match här i Thailand på Bangla stadion. Vi åker ju till Koh Samui till veckan och då ska han träna där några veckor innan vi åker tillbaka och han ska gå match här. Stället han ska träna på heter Lamai Muay Thai och där har de även träning för tjejer så jag och Andrea ska nog prova på att boxas också..
Nu ska vi ta mopparna till Chalong där vi ska möta Jens och Emma för att äta middag på Sala Mexicali..

Bananer..

Världens minsta bananer finns här i Thailand iaf..


Sebastian

Sebastian vill nog inte bjuda på denna men det vill jag :)


Regnig moppetur imorse!


Bjuder på den!

Fredag!

När killarna kom hem från träningen så tog vi mopparna upp på berget och käkade middag. Min och Andreas mat var inte bra men jag tror grabbarna var nöjda. Efter maten åkte vi ner till byn igen och gick på massage. Sebastian och Jocke tog Thaimassage (att rekommendera), jag tog Aloe Vera massage, superskönt.. Och Andrea tog aromamassage.. Lite dyrare här än förra stället men drygt 80:- för en timme är ju helt underbart bra! Nu blir det godnatt och hoppas på bra väder även imorgon :)


Det blev bra..

Äntligen blev det fint väder igen.. såg en skymt av lite blå himmel imorse och blev så glad att jag dansade omkring här i rummet och just precis som jag gjort det började det att spöregna igen. Var bara till att krypa ner under täcket en stund till innan vi bestämde oss att trotsa vädret och gå ner och bada ändå. Tur hade vi, för mitt på dagen sprack det upp och har varit bra väder sen dess. Har dessutom blivit en hel del shopping idag :D de bästa fynden gör man hos strandförsäljarna, de har inte så sjuka överpriser på allt. Dock har jag väl ändå blivit "lurad".Nu är killarna och tränar, jag och Andrea har precis kommit tillbaka från stranden så nu blir det lite vila. Önskar jag kunde ladda upp fler och större bilder men det tar så sjukt lång tid så ni får nöja er med det lilla :)

Torsdag

Ja inte blev det nått bra väder idag heller, sämsta dan hittills tror jag faktiskt. Men då fick ju vi möjlighet att göra lite annat. Blev som sagt PW imorse, thaiboxning för killarna i eftermiddag och Hot Yoga för mig. Googla Hot Yoga om ni vill veta mer om vad det är, men jag kan säga att jag har nog aldrig svettats så mycket i hela mitt liv. Så fort jag hade duschat så tog vi taxi in till Karon för att äta och kika runt lite. Vi spelade mini-golf på världens coolaste ställe och matade en elefant med banan (läskigt). Ska försöka ladda upp lite bilder men vi har inte så snabbt internet här..




Morgon PW!

Nu har vi alla fyra varit duktiga och gått en morgonpromenad på stranden. Spöregnade när vi började gå men det slutade väldigt fort. Trots att det egentligen är dåligt väder så känns det inte som det eftersom det är så varmt hela tiden. Vi hoppas på att det spricker upp lite under dagen för då blir det sola och bada hela dagen.


Godnatt

Nu förbereder vi oss för att sova. Har varit ute och ätit ikväll samt kollat lite snabbt i några butiker.. Var bl.a. in i en butik som gör skräddarsydda skjortor, kostymer, klänningar osv. blir nog att köpa nått sånt innan vi åker hem :) avslutade kvällen på vårt rum med lite kortspel och planering för morgondagen.


Kata!

Ligger i vår nya säng och löser korsord och käkar godis i väntan på killarna som är och tränar. Är så glad över att äntligen ha ett täcke och inte bara ett lakan. Blir för kallt att ha på AC när man bara har ett lakan och dessutom sover jag mycket bättre under ett riktigt täcke.

Imorrn hoppas vi på bättre väder för då blir det förmodligen stranden mest hela dagen. Det som är dumt här i Kata jämfört med där vi bodde innan är att allt är mycket dyrare. Som det ser ut nu så stannar vi här ca 1 vecka innan vi åker vidare. Förmodligen blir det Koh Samui och en tripp till öarna där ikring och förhoppningsvis full moon party på Koh Panghan.


Bild

Bild på vårt nya rum :)


Bytt rum

Åkte en risig tuk-tuk från Phuket Riviera Villas till vårt nya hotell som skulle vara Kata Delight Villas. Dels betalade vi nog överpris för taxiresan men det skiter vi och sen visade sig Delight Villas vara bland det vidrigaste vi sett. Det luktade mögel, låg en död kackerlacka på golvet och kändes allmänt risigt. Lämnade våra väskor där och traskade ner för gatan för att hitta ett riktigt fint hotell för 200 baht MINDRE per natt. Gick tillbaka, sa att vi villa flytta och tog våra väskor och gick. Här är vi nu framme på vårt superfina nya rum och svalkar oss av AC:n. Kom precis en rejäl regnskur (första på dan hittills) så vi väntar en stund med att gå ut. Sen ska killarna hyra moppe för att åka och träna vid 16..


Dags att flytta

Har precis varit och ätit frunch (frukost/lunch) på ett ställe precis där vi bor. Sjukt billigt med mat är det här iaf, 2 läsk och 2 maträtter för 40:- det billigaste vi ätit var 2 pers för 28:-. Nu är det dags för oss att åka till vårt nya hotell Kata Delight. Vi väntar bara på att nån ska komma till receptionen så vi kan betala och få hjälp att beställa taxi :)


Godnatt!

Nu är klockan 23 och det är dags för oss att sova. Imorrn flyttar vi till Kata Beach så vi har packat ihop alla våra saker idag..

Till "kvällsfika" idag blev det friterad pannkaka med chokladsås, nyttigt och gott ;)

Hmm, pannkakan var så flottig att den inte ens fastna på bild här på http://blogg.se">blogg.se


Lion Muay Thai

Var precis och hälsade på killarna en sväng medan de tränade.. här är ett litet bildcollage..

Bilder från stranden..






Dag 3

Bokade på ytterligare en natt här på Phuket Riviera villas innan vi flyttar till Kata Beach imorgon!

Vaknade inatt av världen monsunregn, snabbt ut på balkongen för att bära in alla saker för att sedan somna om. Förberedde mig på spöregn hela dan idag men inte en droppe har synts till. Vi hyrde därför moppar och drog ner på stranden för att bada i de höga vågorna och äta lunch. Har bränt rygg och axlar idag :( nu har killarna gått iväg för att träna och vi tjejer funderar på att gå på massage igen :)
Var även förbi fight store shopen idag för att köpa mer träningsutrustning till Sebastian och jag funderar på att köpa ett par handskar tills jag ska prova, har ju lite bacillskräck för att låna..


Bilder..

Nu kommer äntligen lite bilder.. Blogg.se appen är kanske det sämsta hittills så det har krånglat bara..


Thailand

Lika bra att börja skriva på min gamla blogg än att starta en ny i nuläget.. Den långa resan till Thailand startade i fredags 12:45 på flygplatsen i Östersund och avslutades lördag 18:20 lokal tid i Phuket. Ett dygns resande men allt gick faktiskt otroligt bra! Väskorna kom fram, vi gick rätt och en taxichaufför stod med skylten Mr Andersson till oss och kunde skjutsa oss raka spåret till Phuket Riviera Villas där jag nu sitter och har precis intaget en yoghurt till frukost.

Igår var första dagen på plats, vi hade tur för det var strålande sol hela dagen och den spenderades först nere på Nai Harn Beach och sedan vid poolen på hotellet. På kvällen åkte vi och hälsade på 2 träningskompisar till Sebastian och Jocke och sedan blev det nattmarknad. Där shoppades det bla trasiga byxor (upptäckte jag imorse) :D och andra shorts, linnen, tofflor osv. Ska ladda upp lite fler bilder så småningom :)


RSS 2.0